Aras Kuş Cenneti Yaz Aylarında Doğaseverleri Ağırlıyor
Aras Kuş Cenneti Yaz Aylarında Doğaseverleri Ağırlıyor
İçeriği Görüntüle

Açılış töreninde konuşan Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, sokak hayvanlarını "can dostlarımız" olarak nitelendirerek, projenin temel amacının onların güvenli, sağlıklı ve doğayla uyum içerisinde yaşamalarını sağlamak olduğunu söyledi.

69116Ab5 2859 4Dcf 827C D425E4512Daf

Hayvan bakım evi olarak da hizmet vermeye devam edecek tesisin, 27 bin 500 metrekarelik doğal yaşam alanına sahip olduğunu belirten Başkan Başer, barınma, beslenme ve rehabilitasyon süreçlerinin en iyi şekilde planlandığını ifade etti.

3B6D6Bee 0557 47Cd A347 Ec240B088154

Başkan Başer, "Bu projeyle hem sahipsiz hayvanlarımızın yaşam koşullarını iyileştiriyor hem de şehir yaşamında önemli bir ihtiyaca kalıcı çözüm sunuyoruz. Bu anlamlı yatırımın hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma, kurumlarımıza ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Can dostlarımız için attığımız bu önemli adımın Gümüşhane'mize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

23458Fc3 624C 439D A470 082C818F8849

Uluslararası Kültür Sanat Tanıtım Günleri kapsamında gerçekleştirilen açılış törenine; Gümüşhane Vali Yardımcısı Tugay Cingirt, MHP Gümüşhane İl Başkanı Mete Kaya, MHP Gümüşhane Merkez İlçe Başkanı Şuayip Ramazan Akhan, Ülkü Ocakları Gümüşhane İl Başkanı Sadık Coşkun, Tekke Belediye Başkanı Kemalettin Demirkıran, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Abdulsamet Taş, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü İlbeyi Aydın, İl Genel Meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları Orhan Mazman ve Necati Yılmaz, kamu kurumlarında görev yapan veteriner hekimler, kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

5Bdb8C83 4B03 40F6 834C 566F890041Cf

Gümüşhane Belediyesi tarafından hizmete sunulan doğal yaşam alanının, sahipsiz hayvanların yaşam standartlarını yükseltmesinin yanı sıra kentte hayvan refahına yönelik önemli bir ihtiyacı karşılaması hedefleniyor.

HABER / ERDAL YALÇIN