“TOKUZ AMA AÇIZ” GERÇEĞİ IĞDIR’DA MASAYA YATIRILDI: SAĞLIKLI BESLENME İÇİN ÇARPICI UYARILAR
“TOKUZ AMA AÇIZ” GERÇEĞİ IĞDIR’DA MASAYA YATIRILDI: SAĞLIKLI BESLENME İÇİN ÇARPICI UYARILAR
İçeriği Görüntüle

Iğdır Ehlibeyt Alimleri Derneği tarafından organize edilen programda, Filistin halkına destek vurgusu yapıldı. Etkinliğe katılan vatandaşlar ellerinde dövizler taşıyarak İsrail ve ABD’ye yönelik protestolarda bulundu. Katılımcılar ayrıca Türkiye ile İran kardeşliğine vurgu yapan pankartlar taşıdı.

42E903Cf 8C22 42D8 Ac06 71F111333068

Dernek adına yapılan açıklamada, Kudüs’ün Müslümanlar için taşıdığı öneme dikkat çekilerek, Filistin’in işgal altında olduğu vurgulandı. Açıklamada, Gazze’de yaşanan olaylara değinilerek Filistin halkının yanında olunduğu ifade edildi.

Program, Kerbela’dan Çanakkale’ye, Çanakkale’den günümüze kadar tüm vatan ve İslam şehitleri için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Etkinlikte Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılırken günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirildi. Katılımcılar, İsrail, Siyonizm ve ABD karşıtı sloganlar attı.

2F4001D6 5023 4010 9A53 3E16D9039447

Iğdır Ehlibeyt Alimleri Derneği Başkanı Kurban Ulusöz de konuşmasında Kudüs’ün İslam dünyası için önemli bir dava olduğunu belirterek birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Ulusöz, konuşmasında Müslümanların mezhep ayrımı yapmadan ortak değerler etrafında kenetlenmesi gerektiğini ifade etti.

Program boyunca “Şia-Sünni kardeştir” sloganları atılırken, günün anlamına yönelik şiirler ve sinezenler okundu. Etkinlik, derneğin Onursal Başkanı Veli Beder tarafından yapılan dualarla sona erdi.

Kudüs Günü’nün ilk kez 1982 yılında İran İslam Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Ruhullah Humeyni tarafından ilan edildiği ve o tarihten bu yana Ramazan ayının son cuma günü birçok ülkede çeşitli etkinliklerle anıldığı biliniyor.

HABER / ERDAL YALÇIN