Uğurlama programı boyunca sık sık sloganlar atılırken, katılımcılar Amerika ve İsrail’in politikalarına yönelik tepkilerini dile getirdi. Konvoy güzergâhı boyunca vatandaşların yoğun ilgisi dikkat çekerken, organizasyon adeta bir dayanışma gösterisine dönüştü. Katılımcılar, Filistin ve İran’a destek mesajları içeren posterler ve bayraklar kullandılar.
Program kapsamında konuşan Veli Beder, yaşanan gelişmeleri değerlendirerek, bölgedeki çatışmaların yalnızca iki ülke arasında bir gerilim olarak ele alınamayacağını ifade etti. Beder, konuşmasında bu sürecin daha geniş bir ideolojik ve siyasi boyut taşıdığını dile getirirken, farklı inanç ve toplumsal kesimlerin ortak bir zeminde buluşmasının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, çeşitli bayrakların yalnızca ulusal kimlikleri değil, aynı zamanda zulme karşı direnişi simgelediğini belirtti.

“Direniş Dostları” gönüllüleri adına söz alan Nurettin Şirin ise konuşmasında İsrail’i eleştirerek, bölgede yaşanan gelişmelere ilişkin sert değerlendirmelerde bulundu. Şirin, gönüllülerin bu süreçte yalnızca sembolik bir destek sunmadığını, aynı zamanda sahada dayanışma göstermek üzere yola çıktıklarını ifade etti. Konuşmasında tarihsel ve dini referanslara da yer veren Şirin, gönüllülerin kendilerini bir sorumluluğun parçası olarak gördüklerini dile getirdi.
Programın ilerleyen bölümünde yapılan konuşmalarda, farklı şehirlerden gelen katılımcıların ortak bir amaç etrafında bir araya geldiği vurgulandı. Bu kapsamda, toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi ve uluslararası gelişmelere karşı ortak bir duruş sergilenmesi gerektiği yönünde mesajlar verildi.

Gürbulak Sınır Kapısı’na ulaşan konvoyun ardından, burada da kısa bir açıklama yapan Şirin, farklı etnik köken ve mezheplerden insanların birlikte hareket ettiğine dikkat çekerek, ortak bir birliktelik sergilendiğini ifade etti. Bu açıklama, programın temel mesajlarından biri olan birlik ve dayanışma vurgusunu pekiştirdi.

Bingöl, Van, Diyarbakır, Adıyaman, Elazığ, Hakkâri ve çevre illerden gelen toplam 72 gönüllüden oluşan grup, İran’daki direniş cephesine manevi destek vermek amacıyla sınır kapısından geçiş yaptı. Gönüllülerin, bölgedeki gelişmeleri yerinde takip etmek, dayanışma göstermek ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere İran’a gittikleri bildirildi.
Yoğun katılımın gözlendiği uğurlama programı, bölgedeki toplumsal duyarlılığın ve uluslararası gelişmelere yönelik ilginin bir yansıması olarak değerlendirildi. Program, gönüllülerin sınır kapısından geçiş yapmasının ardından sona erdi.
HABER / ERDAL YALÇIN



